Sörrel és borral a hétvégi kánikula ellen

A hétvégére visszatér a kánikula. Ha teheti, vegye fel a nyúlcipőt és nyargaljon el vidékre, hiszen a pesti betondzsungelnél mindenhol csak hűvösebb lehet. Kapcsoljon nyaraló üzemmódba és halmozza az élvezeteket - jobbat úgyse tehet, ha már unja a strandolást! Mutatunk három hétvégi fesztivált, ahol a hasáé lehet a főszerep, de azért egy kis sportot is beiktathat, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalása.

A nagy evés-ivásban azért ne feledje, hogy ilyenkor sokkal gyorsabban a fejébe szállhat a szesz és kiszáradni is könnyebb, ezért folyamatosan pótolja a vizet! A zsíros ételek mellé mindig egyen zöldséget, utána pedig küldjön le egy nagy adag gyümölcsöt is. Így nem kell majd utólag szitkozódnia, hogy miért nem fogta vissza magát.

Rozémaraton Villányban

Tavaly az év utazóját is elvittük a Villányi Rozémaratonra, ahol rózsaszín tütüben futott végig a városon. A maraton lényege ugyanis, hogy legalább egy rózsaszínű ruhát kell magára öltenie mindenkinek, és így futni le egy kb. három kilométeres (pontosan 1000 hosszúlépésnyi) távot Villányban. A célban rozéval, fröccsel és málnaszörppel várják a befutókat, a leggyorsabbak és legrózsaszínebbek pedig villányi rozéválogatást, borkóstolót és borfesztiválos belépőket nyerhetnek.

Galéria: Sörrel, borral a kánikula ellenFotó: Barath Gabor / Villányi RozéMaraton

A Rozémaratonra az egész családot érdemes elvinni, mert 14 éven aluli kategóriát is indítanak, ahol pizzát és a Mecsextrém Parkba szóló ajándékutalványt nyerhetnek a „rozémanók". A maraton szombaton délután fél ötkor kezdődik, és reggel tíztől lehet regisztrálni rá a villányi Rendezvénytéren. A videóban megnézheti, milyen vicces volt a tavalyi futás.

Borászfoci Szekszárdon

Ha a focit is éppúgy szereti, mint a jó borokat, akkor szombaton vegye célba Szekszárdot, ahol a balatonboglári, etyek-budai, hajós-bajai, mátrai, szekszárdi és tolnai borvidékek borászai mérkőznek meg egymással.

Galéria: Sörrel, borral a kánikula ellenFotó: Borász Foci

A Borász Ütközetet már tíz éve rendezik meg változatlan sikerrel, pedig eredetileg csak egy baráti focimeccsként indult a dolog. Azon kívül, hogy az esemény kiváló alkalom a kapcsolattartásra, a szurkolók is imádnak ide járni, hiszen az izgalmas tornát egy borkóstoló vacsora koronázza meg.

Tavaly Szekszárd a döntőben esett ki, ezért idén a hazai pályán biztosan nagy hajrára számíthatunk tőlük. Szombat délelőtt, a sorsolást követően indulnak két pályán a csoportmérkőzések, a döntőre kora délután kerül sor, a díjkiosztót pedig szekszárdi borokkal a kézben követhetjük végig este.

Sör- és Grillfesztivál Kunfehértón

Csütörtöktől szombatig hatalmas buli lesz Kunfehértón, itt rendezik ugyanis a Sör- és Grillfesztivált, ami az utóbbi években már országos ismertségre tett szert. Nem véletlen, hiszen a legjobb hazai előadók lépnek fel négy napon keresztül az árnyas tópart homokos strandján.

Galéria: Sörrel, borral a kánikula ellenFotó: Sör & Grill Fesztivál Kunfehértó

Partinapszemüveget fel és irány Kunfehértó, ahol jobbnál jobb kézműves söröket és isteni grillkajákat kóstolhat, ráadásul a négynapos fesztiválbérlet 6500 forintért meglehetősen baráti árnak számít. További infókért kattintson ide!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek