12 toszkán hotel őrületes kilátással

Firenze, Siena és Montepulciano csak néhány,Toszkána lenyűgöző látnivalói közül. Most megmutatjuk a régió legmenőbb hoteleit is, ahonnan verhetetlen kilátás nyílik a mediterrán tájra.

A Tirrén-tenger partján, az Appenninek völgyeiben fekszik Olaszország egyik legnépszerűbb turistacélpontja. Különleges domborzatának köszönhetően jó néhány szálloda büszkélkedhet itt szuper kilátással, de a USA Today válogatása alapján most egy top 12-es összeállítást mutatunk a legjobbakról.

1. Saturnia Tuscany Hotel

A Saturnia Tuscany Hotel egyike Toszkána legromantikusabb épületeinek, ahol a szobák rusztikus berendezéssel és elképesztő panorámával várják a vendégeket. A hotel wellness-részlegén meleg vizes medencékben és egy különleges szaunavilágban pihenhetjük ki a városnézés fáradalmait, a szabadtéri sós vizű úszómedencéből pedig gyakorlatilag egész Toszkánát belátni. Ha még tovább akarjuk turbózni az élményt, kérjünk teraszos szobát, így egész nap élvezhetjük a tájat.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Saturnia Tuscany Hotel

 2. Il Pellicano

A Pellicano egy domboldalra épült luxusszálló, amiben az a legmenőbb, hogy nemcsak tengerre néző kilátása, de saját tengerparti strandja is van. A hotel tágas szobáinak kellemes, semleges színei jól harmonizálnak a tájjal.

A Pellicano minden csomagjának része a reggeli, amit bizony nem éri meg átaludni, hiszen a hotel egy két Michelin-csillagot nyert étteremmel büszkélkedhet. A szállodához wellness-részleg és teniszpálya is tartozik.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Hotel Il Pellicano

 3. Etruria Resort & Natural Spa

Sienától egy órányira található az Etruria Resort & Natural Spa, melyet egy 19. századi villa épületében alakítottak ki, ami egészen a 20. század közepéig egy montepulcianói nemesi család birtokában volt. Ennek köszönhetően már a szálloda berendezése is kivételesen elegáns, de a Etruria elsősorban egyedi wellness-szolgáltatásai miatt vált népszerűvé: Kneipp-taposó, örvénybe torkolló vízesés, szauna, sókamrák és vízágyak teszik különlegessé itt a pihenést.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Etruria Resort & Natural Spa

 4. Grand Hotel Villa Cora

Bár a legtöbb szálloda a különleges panorámája miatt került fel a listára, a Grand Hotel Villa Corát a berendezése miatt imádják a vendégek. A hotelnek nemcsak a hallja lenyűgöző, a szobákban is bőkezűen bántak az arannyal és a márvánnyal, de a freskókkal sem fukarkodtak. A szálloda mind a 46 szobája más és más, de mind ugyanolyan elegáns.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Villa Cora

 5. Agriturismo Fattoria Lavacchio

Olajligetek között, borászattal és lóistállóval várja a Agriturismo Fattoria Lavacchio azokat, akik szeretnék néhány napba sűrítve átélni a hamisítatlan toszkán életérzést. Egyszerű, mégis hangulatos szobák, hatalmas szabadtéri medence és házias ételek teszik még barátságosabbá a szállodát. A borkóstolás és a kézműveskedés mellett akár még szarvasgombászni is megtanulhatunk itt.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Agriturismo Fattoria Lavacchio

 6. Hotel Capo d'Uomo

Hotel Capo d'Uomo tengerre néző kilátásával és romantikus kertjével nehéz versenyezni, ráadásul itt majdnem minden szoba erkélyes, és változatos büféreggeli is van az árban. Ennek fényében még azt is könnyebb lenyelni, hogy a parton fizetnünk kell a nyugágyakért.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Hotel Capo d'Uomo

 7. Renaissance Tuscany Il Ciocco Resort & Spa

Az előkelő hotelből szintén nagyon komoly a kilátás, innen azonban nem a tengert, hanem a Serchio-völgy hegyeit és erdejét lehet megcsodálni. A szállodában két úszómedence, három étterem és különböző sportolási lehetőségek is vannak, így itt rossz idő esetén jól el lehet ütni az időt. Ha szeretik megadni a módját az utazásnak, itt a helyük, ugyanis a hotel 180 szobájának mindegyike márvány fürdővel van felszerelve.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Renaissance Tuscany Il Ciocco Resort & Spa

 8. Hotel Garden

Siena főterétől mindössze 15 percre található a felső-középkategóriás Garden Hotel. A szálloda buja kertjében akár órákat is el lehet tölteni a titkos ösvényeken sétálva, ezért szinte fel sem tűnik, hogy a hotel belső terei kissé már elavultak. Használjuk hát ki a szabadtéri lehetőségeket: a hatalmas úszómedencét és a teniszpályát!

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Hotel Garden

 9. Four Seasons Hotel Firenze

Ahogy ahhoz már hozzászokhattunk, a Four Seasons szereti kombinálni a luxust a történelemmel. Nem történt ez másként Firenzében sem, ahol a szállodalánc az ötszáz éves Gherardesca Palotába költözött. A szállóvendégek így bármikor sétálhatnak egyet a város egyik legnagyobb magánkertjében is. A lobbyt értékes szobrok és különleges freskók díszítik, de a szobák sem kevésbé fényűzőek.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Four Seasons Hotel Firenze

 10. Hotel Posta Marcucci

Ezt a barátságos kis családi hotelt Bagno Vignoni fürdővárosában találjuk, ahol mindössze harminchat szobával várják a vendégeket. A szállodának saját termálforrása van, ez táplálja a spa-részleg medencéit, ahol a hidromasszázstól a törökfürdőig a legkülönbözőbb pihenési lehetőségek közül választhatunk.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Hotel Posta Marcucci

 11. Hotel Hermitage

A Hotel Hermitage kakukktojásnak is mondható, ez ugyanis az egyetlen olyan szálló a listán, ami nem a csizma szárán, hanem Elbán, a legnagyobb toszkán szigeten található. A szálloda jó ár-érték arányt tart, optimális választás lehet gyerekes családok számára: saját homokos strandjával, két nagy kinti medencéjével, golf és teniszpályájával és négy éttermével nem sok kívánnivalót hagy maga után. A szobák berendezése szerény, de ezért kárpótolnak a tengerre nyíló teraszok.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Hotel Hermitage

 12. Castello delle Quattro Torra

Egy olasz család üzemelteti Sienától nem messze a Castello delle Quattro Torrát, egy hegytetőre épült, csendes középkori kastélyban. Az épületben összesen három szobát találunk, ezek viszont egyedi stílusukkal biztosan emlékezetesek maradnak.

Galéria: Toszkán hotelek őrületes kilátássalFotó: Castello delle Quattro Torra

 A Kék szobát az eredeti, több száz éves mestergerendák, az apartmant saját konyhája, a toronyszobát pedig a titokzatos csigalépcsők teszik különlegessé. Ha igazán maradandó élményre vágyik, itt biztosan megtalálja!

Travelo tipp
Azoknak is remek helyeket kínál Toszkána, akik nem szállodában, hanem vendégházakban képzelik el a nyaralást. Érdemes például borászatoknál keresgélni. A Dievole, a Badia a Coltibuono és a Tenuta Belsedere borászatok szobákat és apartmanokat is kínálnak, a Le 7 Camicie területén pedig 2-12 fős házakat lehet kibérelni. A Villa Cipressi és a Villa Mangiacane-ban már nagyobb házak és valódi villák vannak, utóbbinál még spa részleggel is várják a vendégeket. A felsorolt helyeknek mi már kóstolhattuk a boraikat is egy tavaszi VinCE rendezvényen, így bátran merjük bortúrához is ajánlani ezeket a helyeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek