Szeret borozni és játszani? A pincefalvakban a helye!

Stratégiai játékkal kombinált borozgatásra hív a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége májusban. A játék célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai építészeti, kulturális örökségeinkre és újra élettel töltse meg a pincefalvakat.

  

Cserépfalu pincesora
Galéria: Kalandozott már pincefalvakban?
Fotó: Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

Hatalmas porfelleg kerekedik, gyűlik a Magyar Pincefalvak Kalandor Serege. Felvértezve kíváncsisággal, finom borokra szomjazva, elszántan várakoznak a virtuális térben a pincék előtt - ilyen emelkedett hangulatú sajtóközleményt kaptunk ma a Magyarországi
Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségétől.

Tíz pincefalu (Bölcske, Császártöltés, Cserépfalu, Györköny, Hajós, Monor, Nemesnádudvar, Noszvaj, Ócsa, Páty) ötven borászának kezdeményezésére ugyanis elindult a Kalandozások a Magyarországi Pincefalvakban elnevezésű interaktív játék, amelynek célja, hogy bemutassa, népszerűsítse a pincefalvakat, azok borászait és vendéglátóit.

 

Pátyi pincekulcs
Galéria: Kalandozott már pincefalvakban?
Fotó: Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

A Kalandozások programsorozat szereplői a Fogadók és a Kalandorok. A Fogadók minden egyes pincelátogatás és borkóstolás alkalmával egy sajátos reklámkártyát adnak a Kalandoroknak, akik egy kapcsos könyvben gyűjthetik és a weboldalon is rögzíthetik kalandjaikat. Aki az összes pincefalvat legelőször járja be, az elnyeri a Pincefalvak Uralkodója címet. Hogy ez pontosan mivel jár, arról a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségének honlapján olvashat. Az oldalon többet is megtudhat a falvak rendezvényeiről, történetéről és a fogadó pincékről. A játékra április 30-ig lehet regisztrálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek