Idén is lesz a Balatonnak saját fagyija

Második alkalommal hirdette meg a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. Az akciótó segítségével a turisztikai övezet cukrászdáit szeretnék népszerűsíteni.

Fotó: sm33 / IndafotóForrás: Travelo


A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni - nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

A győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdájában megkóstolhassuk. Tavaly a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői fagylaltozó készített először Balaton randevú néven. A receptet nyilvánosságra hozták, és bármely fagyizó ingyenesen felhasználhatta azt.

Május 10-ig a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében 120 olyan programon vehetnek részt a turisták, amelyekkel a helyiek azt szeretnék bizonyítani, hogy érdemes tavasszal is a tó partjára jönni. Sok étterem kávézó 20-30 százalékos kedvezményt ad áraiból ebben az időszakban. Balatongyörökön például palacsintafesztivált rendeznek, de a később érdemes lesz átruccanni Balatonfüredre is, ahol a helyi cukrászdák Picasso kedvenc balatoni süteményét fogják árusítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek