Vidéki csúcsgasztronómiáért irány Palkonya!

  Vidéki csúcsgasztronómiáért irány Palkonya!

  Április 11-én megnyitja idei rendezvényei sorát a Stílusos Vidéki Éttermiség. Idei első összejövetelüket húsvét után hét nappal tartják meg, ezért a program húSVÉT+7 néven fut.

  Fotó: Hú!Svét Palkonyán

  Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek. A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményeken, sőt a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen meghívást kapnak.

  "Azert fontos a vidéki éttermek és egy-egy régió összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy hazánk gasztronómiája mennyire színes és változatos Más ízek, gondolatok, stílusok találkoznak, amelyek mind szerethetők és kóstolásra csábítók" – mondta el az egyesület fő célkitűzéseit összefoglalva Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.

  Fotó: Hú!Svét Palkonyán

  A Stílusos Vidéki Éttermiség, és a palkonyai vendéglátók, vincellérek, valamint a környékbeli kézműves termelők összefogásából megvalósuló eseményen a Villányi borvidék és dél-baranya-, valamint további hét magyarországi régió ízeibe kóstolhatnak bele a vendégek.

  Éttermek a rendezvényen
  Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem és Borpince – Sopron, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma, Kredenc Borbisztró – Balatonfüred

   Az első ilyen találkozó egyébként a szigetmonostori Rosinantéban volt 2012 februárjában. Az egyesület célja az volt, hogy összegyűjtsék a vidéki éttermek legjavát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!