Hajósról startol majd a Nemzeti Bor Maraton

Hajósról startol majd a Nemzeti Bor Maraton

Május 23-án Hajóson rajtol és oda tér vissza a Nemzeti Bor Maraton, amelyen a tervek szerint részt vesz Vajda Attila, Cseh László és Hosszú Katinka is - adta hírül az MTI.

Hajósi pincékFotó: Hegyikristály / Indafotó

Balla Attila programigazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, két éve született az ötlet, hogy összekapcsolják a két magyar sikerágazatot, a bort és a sportot. Céljuk egy olyan, Európában egyedülálló, önmagában is kiemelt turisztikai vonzerőt jelentő programsorozat létrehozása, amely új közösségi élményműfajt jelent.

A Nemzeti Bor Maraton 11 napja alatt 2573 km-t teljesítenek a résztvevők, miközben áthaladnak Magyarország mind a 22 borvidékén 102 települést érintve. A programban két maraton és hat félmaraton is szerepel.

Minden napnak lesz egy kiemelt helyszíne, ahol a helyi termelők bemutatják termékeiket, múltjukat és jövőjüket. A településeken a helyi lakosok bekapcsolódhatnak a futásba és hozzájuk csatlakoznak az adott település közéleti személyiségei, neves sportolói. A tervek szerint Baján Hosszú Katinka világbajnok úszó, Szegeden Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Egerben pedig Cseh László világbajnok úszó.

A Nemzeti Bor Maraton alkalmával világcsúcskísérletre is vállalkoznak a rendezők, ugyanis ilyen hosszú maratonváltó még nem ért célba a világon.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek