Újabb budapesti étterem zsebelt be Michelin-csillagot

Újabb budapesti étterem zsebelt be Michelin-csillagot.

Az idei, 34. Michelin-kalauzban már a Tanti is Michelin-csillagos étteremként szerepel
a Costes, az Onyx és a Borkonyha mellett a nemrég kiküldött sajtóközlemény szerint - írja az Index.

A szintén francia étteremkalauz, a Gault Millau 2015-ös magyarországi kiadásában a Tanti 14 pontosként és 1 szakácssapkásként szerepel, ami azt jelenti, hogy többet, különlegesebbet nyújt a mindennapos konyhánál. "Fiatalosan dizájnolt, levegősen nagy beltér. Zöldövezeti kilátás és fedett terasz a Hegyvidék bevásárlóközpontban. Pesti István emelkedett bisztrókonyhája: rövid és nagyon ésszerű étlap, délben ebédmenü. Jó borválaszték, gördülékeny szerviz" - írja róla a kalauz.

Galéria: A Tanti is Michelin-csillagot kapottFotó: Pixeltaster / Tanti

"A legtöbbünknek vannak emlékei a Tantiról, aki minden családi eseményen ott van, mindent tud és fantasztikusan főz! Akihez mindig jó felugrani akár csak egy teára is, mert jó nála lenni. Ilyen helyet szeretnénk létrehozni, ezért választottuk ezt a nevet" - idézi Pesti István séfet az étterem honlapja.

Vendégvélemények a Tripadvisoron:

"Azt szeretem Pesti István szakácsművészetében, hogy az ő ételeinél nem érhet csalódás. Ez az a hely, ahol bármit ki merünk próbálni, mert biztosan örök kedvenc marad! Így volt ez a mangalica császárral, a kacsamájjal, vagy éppen a lúdláb tortával. Egyszerűen lenyűgöző! A kiszolgálás pedig kifogástalan. Michelin*"

"Többször is jártunk már itt. Hagyományos magyar ízek újragondolva, pl. homár székelykáposzta. Fenomenális, valódi ízek, pont ahogy mi szeretjük.
Michelin csillagot nekik!"

Az éttermet a XII. kerületi Hegyvidék Központban találjuk. Az étlapon 1400 és 6100 forintos fogások közül válogathatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek