Ezen a hétvégén: fagyi, szusi, bor, tor

Ha logikát keresünk a hétvége gasztronómiai élvezetekben tobzódó eseményeiben, akkor például összeköthetjük őket gondolatban az évszakváltással: kifelé a disznótorból, egyenesen a fagyiszezonba. Vagy: távolodva a pezsgőszezontól, megérkezve a borversenyszezonba.

Az apropó azonban mindegy is: lényeg, hogy menjenek, kóstoljanak, a szusit viszont ne keverjék a disznótorossal! Vagy a fagyival. Mi lesz ennek a vége...? Mértéktartással az év egyik legváltozatosabb gasztrohétvégéje is lehet! Mutatjuk, mit hol talál!

 

VinCE Budapest, a borrajongók ünnepe

 

Március 6-8. között, a Corinthia Hotel Budapestben, Közép-Európa egyik legrangosabb bortalálkozóján idén már hatodik éve, hogy a világ minden pontjáról érkező előadókat, szakértőket, sőt Master of Wine-okat várnak Budapestre. A 260 stand között a gasztrokiállítók egy külön szekcióban kaptak helyet. A minőségi borválasztékhoz etyeki kézműves sonkát, olasz tésztákat, pestót és focacciákat, szarvaskolbászt és töpörtyűt, érlelt sajtokat kínálnak. Az ínyencek sushinak és cukrászkülönlegességeknek örülhetnek.

 

Fotó: VinCe Budapest

 

Első Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

 

A 2015-ös fagylaltszezon újdonságainak bemutatására szinén március 6-8. között kerül sor. Helyszínnek a Syma Csarnokot választották a rendezvényhez, így könnyen befér majd mindenki, aki a belépőjegy kifizetése után ingyen végig szeretné kóstolni a magyar és a nemzetközi kiállítók kínálatát.

 

VI. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál

Már megkezdődött, és március 8-ig még tart a fesztivál a szegedi Széchenyi téren. Az esemény hagyományaihoz híven most is böllérversennyel és káposztafőző versennyel várja a vendégeket. Az egyetemisták még „Toros Olimpia" vetélkedőre is benevezhetnek, ahol pálinka-nyereményekért indulnak a versenyzők. Mi sül ki ebből? Hurka, kolbász, és mindenféle malacságok.

Travelo tipp
Ha Szegeden jár, semmiképpen ne mulassza el a találkozást a vadaspark tapírcsikójával vagy a vicces fülű vaddisznókkal! Böngésszen további szegedi tippjeink és szállásajánlataink között!

 

Szoboszlói Toros Napok

„Toros ételek kritikus mennyiségben" a mottója a hajdúszoboszlói Szent István parkban a pénteken keződő, március 8-ig tartó fesztiválnak, a célja pedig a hagyományok áplása és a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése.

 

Fotó: sisy / Indafotó

Számos népi és tájjellegű étel mellett magyar pálinka és bor szerepel a gasztronómiai kínálatban. Népi játszóház, tombola, torkos vigadalom és tánc a program, az utolsó napon tájidegen zumba fitnessel.

Travelo tipp
Fedezze fel a várost ingyen köztéri wifivel egy PocketGuide túrán, saját telefonján. Ha egy napnál tovább maradna, keressen szállást is Hajdúszoboszlón!

 

III. Veszprémi Bor, Blues, Böllér Napok

Töpörtyűsütő és kolbásztöltő verseny, karitatív süteménysütő verseny és Hungarikum Nap a programban Veszprém hangulatos új helyszínén, a megújult, parkosított Séd-völgyben. A programok pénteken kezdődnek, és március 8-ig tartanak. Esténként pedig a blues jut főszerephez, olyan fellépőkkel, mint Török Ádám és a Mini, a Hobo Tribute, a Bluesberry Band & Muck Ferenc.

Travelo tipp
Ha kedvet kapott hozzá, hogy megnézze, milyen a Séd-völgy, ne feledkezzen meg róla, hogy a közelben van a folyamatosan megújuló állatkert az elefántparkkal, több kiváló tanösvény és kilátó, és a Bakony erdei is!
Veszprémi szállásajánlatokat itt talál.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek