Megőrülnek a száraz tokajiért a kanadaiak

  Megőrülnek a száraz tokajiért a kanadaiak

  A mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora nyerte - a magyar borok közül elsőként - a Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég Top Imported White Wine of Canada (Kanada legjobb import fehérbora) díjat - tájékoztatta az MTI-t szerdán az ottawai magyar nagykövetség.

  "Ezt a díjat olyan vállalkozások, olyan személyek kapják, akik szenvedéllyel hisznek abban, amit csinálnak" - mondta David Silvestre, a Top Choice Awards ügyvezetője, a legjobb kanadai termékeknek és szolgáltatásoknak járó díjat ismertetve a magyar diplomáciai képviseleten kedden megtartott díjátadáson.

  Fotó: Szent Tamás Pincészet

  "Egy olyan bort próbáltunk kifejleszteni az észak-amerikai piacon, amely összetevői tekintetében a borvidék jellegzetes szőlőfajtáinak a legjobb együttes megjelenését adja, és amely a kanadai borfogyasztók ízlésvilágának is legjobban megfelel" - mondta e a díjnyertes bor alkotója, Szepsy István, a Szent Tamás Pincészet főborásza.

  Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy az elismerés mindenekelőtt a boré és az alkotóké, de talán joggal büszke rá a teljes Tokaji Borrégió, valamennyi magyar borvidék, a teljes magyar borágazat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!