Pezsgőforradalmat indítana a Kreinbacher Birtok

Minőségi pezsgőkkel igyekszik betörni a piacra a somlói pincészet, melynek új, méthode traditionnelle, prémium pezsgői a Borfesztiválon debütálnak.

"Az utóbbi években a minőségi borok mellett a tradicionális pezsgőkre is egyre több figyelem irányul, de a hazai kínálat bővülése eddig nem hozott áttörést a fogyasztói szokásokban" – írja közleményében a somlói Kreinbacher Birtok. Magyarul hiába gyártanak egyre több és jobb pezsgőt itthon is, valamiért mégsem isszuk. Ezen akarnak most változtatni: p ezsgőiket a Budai Borfesztivál első napján mutatták be a nagyközönségnek.

A csapatnak még nincs évtizedes tapasztalata a pezsgőkészítésben, de munkájukkal azt szeretnék elérni, hogy Somló pezsgői és ezzel együtt a hazai pezsgőfogyasztás is egy új, magasabb szintre emelkedhessen.

A premieren Christian Forget, a borászat munkáját segítő champagne-i pincemester és Márkus György champagne szakértő mellett Széll Tamás, az első hazai Bocuse d'Or döntős is közreműködött
Galéria: Borfesztivál és pezsgőpremier (10 kép) Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok Galéria: Borfesztivál és pezsgőpremier
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok

Akik kilátogatnak a jelenleg zajló Budavári Borfesztiválra, a birtok standjánál az Oroszlános Udvarban az új pezsgők – Brut Classic, Extra Dry, Prestige Brut, Brut Nature – mellett egy óriás időkapszulát találnak, amelyben a pincészet a jövőnek szóló mementókat gyűjti. Arra szeretnének választ kapni a borvilág és gasztronómia képviselőitől, hogy első pezsgőiket kóstolva ki hogyan gondol a jövőre, milyen üzenettel támogatná a pezsgőkultúra újabb korszakát.

„Legyen a pezsgő az új bor. A borkultúra megújulása után a pezsgők is gyűjtsenek egyre több rajongót, és minél többen gondoljanak úgy rá, mint egy vonzó alternatívára, ami bárhol és bármikor fogyasztható" – mondta el Prisztavok Zoltán, a pincészet kereskedelmi és marketing vezetője.

Aki nem tud kilátogatni a vasárnapig tartó borfesztiválra a budai Várba, az október másodikán az Academy Golf Budapest klubházának éttermében is megkóstolhatja az új pezsgőket, többek között a budapesti Arany Kaviár séfjének menüjével párosítva. A vacsora ára italokkal együtt fejenként 15 900 forint.

A Kreinbacher borokat és pezsgőket jövőre a helyszínen is lehet kóstolni, a birtokon ugyanis 2015 tavaszán nyílik a látogatóközpont. Az Accent Hotels által üzemeltetett központban 16 szobás szálláshely és rendezvényhelyszín várja majd a borbarátokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek