New York-ban van a világ legjobb étterme

A világ legjobb 50 éttermét listázó The World's 50 Best Restaurants 2017-es eredményeinél taroltak az amerikai, olasz és spanyol éttermek. A nyertes a tavalyi harmadik helyezett, a New York-i Eleven Madison Park lett.

A tavalyi aranyérmes modenai Osteria Francescana lett a második, a harmadik helyen pedig a korábban szintén a világ legjobbjának választott gironai El Celler de Can Roca végzett, írja a turizmus.com.

Az Eleven Madison Park séfje, Daniel Humm 24 évesen kapta meg az első Michelin-csillagát. 2006 óta viszi az aranyérmes étterem konyháját, amelyet a "modern európai, New York-i csavarral" leírással illetnek. Az étterem egyik ikonikus fogása a sült kacsa, amit levendulás verzióban is elkészítenek.

Az április 5-én Melbourne-ben tartott díjátadón kiderült: Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Államok hat-hat étteremmel szerepelnek az ötvenes listán, amelyben 9 újonc (közöttük három visszatérő) szerepel.

Fotó: Eleven Madison Park

A szakmabeliek szavazatai alapján a Chef's Choice Award-ot Virgilio Martínez, a limai Central konyhafőnöke nyerte el, míg az El Celler de Can Roca a Ferrari Trento Art of Hospitality (Vendéglátás Művészete) díjat vehette át.

A fenntarthatóságért különdíjban részesült a párizsi Septime, a legjobb cukrásznak pedig Dominique Anselt választották.

A top 10 étterem:
Eleven Madison Park, New York
Osteria Francescana, Modena
El Celler de Can Roca, Girona
Mirazur, Menton (Franciaország)
Central, Lima
Asador Etxebarri, Axpe (Spanyolország)
Gaggan, Bangkok
Maldo, Lima
Mugariz, San Sebastian
Steirereck, Bécs

Életmű-díjat kapott Heston Blumenthal, a világ legjobb női séfje pedig a szlovén Ana Ros lett, aki a Hisa Franko tulajdonosa és séfje. Az étterem konyháját májusban a budapesti Gourmet Fesztiválon ismerheti meg a hazai közönség.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek