Töltsön kolbászt Modern Talkingra a hétvégén Békéscsabán!

Rekordszámú kolbásztöltő-versenyző, négy napos buli és retró koncertek: a XX. Csabai Kolbászfesztivált október 28. és 31. között rendezik meg. Százezer látogatót várnak.

Az idei Kolbászfesztiválon több rekord is megdől: október 29-én 750 csapat méri össze kolbásztöltő tudását, és minden eddiginél több, mintegy kétszáz szárazkolbászt neveztek be a szárazkolbász-versenyre, érkeztek Erdélyből, Szlovákiából és a Vajdaságból is "disznóságok".

Fotó: Imre György - Csabai Kolbászfesztivál

 A négynapos rendezvény alapeleme továbbra is a disznóvágások bemutatása, a csabai disznótorok hagyományainak a továbbadása, mondta Hégely Sándor fesztiváligazgató az MTI-nek.

Az idei fesztiválon egy fotókiállítással emlékeznek meg az előző 19 évre és a most megjelent, csak a rendezvényen kapható A Csabai című könyvet is kifejezetten erre az alkalomra készítették - tette hozzá a fesztiváligazgató.

A fesztivál belföldi vendégvárosa idén a szomszédos Gyula, a határon túli pedig a szlovákiai Érsekújvár lesz, emellett a Balaton-felvidéki borvidék is kiemelten szerepel a rendezvényen.

Esténként - a hagyományoknak megfelelően - a koncerteké a főszerep. Neves külföldi fellépőket hívtak a rendezvényre, péntek éjjel Dr. Alban ad koncertet, vasárnap este Thomas Anders és a Modern Talking Band érkezik új koncertprogrammal. A magyar fellépők között van a Neoton Família, Majka és Curtis, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és az Ismerős Arcok, a Wellhello és Demjén Ferenc.

A első Csabai Kolbászfesztivált 1997. októberében rendezték meg, már a legelső napon két mázsa sült kolbász fogyott el. Két évvel később már 30-40 ezer vendéget vonzott a rendezvény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek