Világhírű séfek remekeiből nyílt ingyenkonyha Rióban

A Rio De Janeiro-i új ingyenkonyhába folyamatosan a világ legjobb séfjeit hívják meg, hogy az olimpián felhalmozódott felesleges ételekből főzzenek. Augusztus 10-én nyílt meg a RefettoRio Gastromotiva.

A kimondottan erre a célra tervezett épületben a nélkülözőknek készülő ingyen ételt olyan séfek készítik majd, mint Alain Ducasse, Virgilio Martinez, Alex Atala és Joan Roca - írja a Dining Guide.

"Ez az egész arról szól, hogy megszüntessük a szakadékot a különböző közösségek között. Utat mutat a következő generációnak, a séfeknek, az aktivistáknak és mindenki másnak, hogy nincs szükség erre a szakadékra a gazdagok és a szegények, a bőség és a nélkülözés között. Mindenki részese lehet a küldetésnek, együtt sikerülhet változtatni"- idézi a lap Massimo Bottura séf szavait, aki 2016-ban egyébként a világ legjobb éttermével büszkélkedhet.

Az ételpazarlás, a fel nem használt étel egyre növekvő probléma az egész világon, a híradások is egyre többet foglalkoznak ezzel. Egyes becslések szerint Brazília ugyanannyi ételt dob ki évente, amennyi elegendő lenne a világ 7,2 millió éhezőjének ellátására. Bottura a tervek szerint legközelebb Bronxban nyit ingyenkonyhát - írja a lap a Finedininglovers.com cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek