Kanadában is imádják a magyar kürtőskalácsot

Az Eater.com gasztro site egy kanadai food truckot ajánl, és kiderült, hogy ezt a kürtőst is magyarok készítik Kanadában.

 

Fotó: Eva’s Original Chimneys Facebook

A Budapesten született Éva '56-os emigráns, aki mindent hátrahagyva Kanadában kezdett új életet férjével és két gyermekükkel. Évtizedeken át emlegette nosztalgiával a kürtőskalácsot, hazája finom csemegéjét. Éva unokája, Justin, elvett egy Kristin nevű lányt, akivel együtt valósították meg életük nagy álmát, eladták mindenüket (autót, lakást), és két éven át csak utaztak. Az utolsó úticéljuk Budapest volt, ahol a nagymama által sokszor megidézett kürtőskalácsot is megkóstolták. Már az első falat után, tudták, hogy a világjáró utat merre folytatják tovább. Visszatértek szülőföldjükre, összefogtak Évával, szert tettek egy food truckra, és megszületett az Eva's Original Chimneys - írja a Diningguide a kis cég weboldala alapján.

A kanadaiak pedig azóta imádják Éva és unokájának finomságait. Az AwesTruck versenyen tavaly elnyerték a legjobb újoncoknak járó díjat, megtaláljuk őket Kanada street food témájú gasztro toplistáin, de még helyi érdekességként, látnivalóként is ajánlják őket blogok és magazinok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek