Méregdrága marhahúsból készül Magyarország legjobb burgere

A Leicester burger, amit 150 hamburgerből választottak ki az idei Hamburgaer Days-en, wagyu marhából készül.

A Hamburger Days-t minden év június utolsó hétvégéjén rendezik meg, idén 32 cég közel 150 burgerét kóstolhatták meg a látogatók a Millenáris Parkban, június 23-26. között. 2016-ban is kiosztották a „Legjobb Hamburger"díjat. Akárcsak a múlt évben, most is a Tuning Bár burgere vitte a pálmát, számolt be a hvg.hu.

Tuning Bar&Burger - Facebook

Tavaly egy shitake gombaragus, teriyaki szósszal meglocsolt hambit kínáltak a zsűrinek és a látogatóknak. Az idei fesztiválra a Leicester burgert hozta a nyertes konyha – a nevét a sajtról kapta és wagyu marhából készítették. „Van benne egy különleges fűszerezésű hagymalekvár, füstölt bacon, kapott mellé egy chipotle salátás alapot, házi készítésű burgonyacsipsszel és barbecue szósszal tálaljuk, mindent mi készítünk. Nagyon rámentünk a gourmet-vonalra, nemcsak hamburgert adunk, hanem élményt is" – árulta el a Tuning egyik munkatársa.

„12 céggel kezdtünk négy éve, és ez a szám egyre csak gyarapodik. Látszik, hogy van igény erre a műfajra. Egyébként az első alkalomtól kezdve meg is mérettetjük a kiállítókat, bemutathatják az aktuális ötleteiket, hamburgereiket. A versenyt a cégek évről évre komolyabban veszik, és büszkék vagyunk rá, hogy a résztvevő üzletekben az itt kiosztott plakettek központi helyen vannak" – mondta a hvg.hu-nak Veégh Attila, az egyik szervező.

A hamburgerek seregszemléjén a klasszikusok mellett vannak mexikói, görög, áfonyás, de még chilis-mangós és currys-mogyorós hamburgerek is, olyan extrákkal, mint a frissen őrölt kávéba panírozott vagy a mézes-csípős húspogácsa.

A világon a legdrágább marhahús a japán kobei szarvasmarha húsa, az állatok tartására és táplálkozására a legszigorúbb minőségi előírások vonatkoznak. Nyugat-Európában wagyu néven tenyésztik a fajtát - tiszta japán Kobe marhát nem lehet exportálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek