Három boros élmény Budapest közelében

Tombol a borfesztiválok és gasztroesemények időszaka, de nem mindenki szeret tömegben és fesztiválhangulatban kóstolgatni. Ezért most mutatunk három boros helyet Budapest közelében, ahová rendezvényektől függetlenül is érdemes ellátogatni.

Ajánlunk kézműves pincészetet, ahol olyan tételeket kóstolhat, amit a pincén kívül máshol nem is, és olyan, szinte minden szupermarketben is megtalálható borászatot, ahová a kevésbé ismert, díjnyertes boraik miatt érdemes ellátogatni. Az viszont közös vonás minden tippünkben, hogy maximum egy órát kell értük utazni Budapestről.

Kesztölc – Szivek pince 

A Pilis délnyugati lábánál fekvő apró falu tökéletes választás egy egynapos kirándulásra, vagy egy hétvégi elvonulásra. A falutól három kilométerre fekvő Klastrompuszta az egyetlen magyar alapítású rend, a pálosok emlékhelye, az első monostoruk romkertje. A történelmi emlékek mellett a pincesort sem szabad kihagyni a látogatásból.

 

A Szivek Pince szőlője
Galéria: Három boros hely Budapest közelében
Fotó: Szivek Pince / Facebook

Ha nincs, aki bevállalja a vezetést, és cserébe lemond a kóstolásról, akkor a Szivek pince egynapos, kóstolóval összekötött programját ajánljuk: saját kisbuszukkal Leányvár állomásán veszik fel a résztvevőket. (Leányvárra Budapestről a Nyugati pályaudvarról indul vonat.) Bejárhatják Klastrompusztán a pálos romokat, majd a szőlőültetvényükön séta közben kóstolhatják végig a családi pince borait.

 

Kesztölc
Galéria: Három boros hely Budapest közelében
Fotó: Szivek Pince / Facebook

Ha az időjárás engedi, bográcsozást vagy szalonnasütést tartalmaz a program. Ezt pincelátogatás és további kóstolás követi, majd pedig transzfer a leányvári állomásra. A programra minimum négy, maximum nyolc fős csoportokat várnak, a részvételi díj nyolcezer forint fejenként. További információk a pince oldalán találhatók. Ha egy egynapos programnál hosszabb időt töltene Kesztölcön, a falu honlapján tájékozódhat szálláshelyekről és aktuális programokról. 

Etyek - Nyakas pincészet 

A Nyakas pincészet boraival borkereskedések és szupermarketek polcain is gyakran találkozunk. Ezért hozzájuk nem a legismertebb boraik miatt látogattunk el, hanem a kíváncsiság hajtott, hogy hol és hogyan készülnek ezek a tételek, milyen érdekességekkel kísérleteznek, és milyen ritkább és kevésbé ismert tételeket lehet náluk kóstolni.

 

Nyakas Pincészet
Galéria: Három boros hely Budapest közelében
Fotó: Nyakas Pincészet / Facebook

Birtoklátogató és kóstoló programjukban három, öt és kilenc fajta borból álló kóstolósort is kínálnak. A háromtételes kóstoló mellé pogácsa jár, és fejenként kétezer forintba kerül. A pincészet hétfőtől szombatig reggel kilenctől öt óráig tart nyitva, de a vezetett programokra előre be kell jelentkezni. 

Budakeszi – Gesztenyés Nagyvendéglő 

A budakeszi Gesztenyés Nagyvendéglő előre összeállított piknikkosarat kínál azoknak, akik szeretnék egy romantikus piknikkel meglepni a párjukat, de nincs idejük összeállítani a finomságokat.

 

A Gesztenyés Nagyvendéglő terasza - ha helyben piknikeznénk
Galéria: Három boros hely Budapest közelében
Fotó: Gesztenyés vendéglő / Facebook

Kedvencünk a három árkategória közül a középső, toszkán kosárnak elnevezett összeállításuk, amelyben rozé habzóbort és számos olasz finomságot, például pecorino sajtot és pármai sonkát találunk. Ára 5900 forint, részletek a honlapjukon.

Közelgő borfesztiválok Budapest környékén
Ha mégis inkább borfesztiválra vágyna, ezek várhatók mostanában a főváros környékén:
2016. május 21.: Óhegyi bornap és főzőfesztivál, Péteri
2016. június 4-5.: Etyeki Piknik
2016. június 11.: Borvidékek Hétvégéje, Mono

 A Nyakas Pincészetbe és a Gesztenyés Nagyvendéglőbe a Magyar Turizmus Zrt. sajtóútján látogattunk el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek