Északi ízeket kóstolhat a Skandináv Ház ingyenes rendezvényén

Szereti az északi ízeket, de az IKEA túl messze van? Ismeri az ABBA-t és a black metalt, de az északi kórusművészetről is szívesen hallana? Akkor május 20-án a Skandináv Ház rendezvényén a helye.

A Skandináv Ház Alapítványt 2003 őszén hozták létre Magyarországon élő skandinávok és Skandináviához kötődő magyarok, hogy népszerűsítsék a skandináv kultúrát Magyarországon, és, hogy segítsék Magyarország és a skandináv országok közötti együttműködést. Az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZban ezért május 20-án ingyenes zenei és gasztronómiai kalandozásra hívnak minden északi kultúra iránt érdeklődőt. 

Egy kis húsgolyót?Fotó: Skandináv Ház / Facebook

A rendezvényre látogatók megismerhetik az északi gasztronómiát és kórusművészetet, este pedig Németh Gábor, a svéd nagykövetség séfje által készített skandináv finomságokból válogathatnak és vásárolhatnak. Lehet majd kóstolni sonkás, lazacos és zöldséges wrap falatokat, svéd húsgolyókat mustárral és vörösáfonya-dzsemmel, de lesz majd tőkehalkrém lapos kenyéren tálalva és fekete kenyér sajtkémmel és zöldséggel körítve.

De a kóstoló közben faggathatják Németh Gábort az északi konyha titkairól, meghallgatják a Kalevala Kórust, a Baross Gábor Általános Iskola kórusát és a dán Gribskovskoret kórust. És persze nem marad el a már jól ismert skandináv kvíz sem – ezúttal direkt zenei és gasztronómia téma köré rendezve. A programról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek