Sosem volt még ennyi somlói a Gellértben

Április nyolcadikán újra együtt lehet majd kóstolni a legújabb somlói borokat a Gellértben, ahol idén a borászok maguk kínálják a kóstolót a legújabb évjárataikból.

Fotó: Somlói.hu

Egymás hegyén címmel az év legnagyobb somlói kóstolóját rendezik meg pénteken, amikor 20 somlói borász több mint 80 féle borát kínálja majd személyesen délután 1 órától a Gellért szálló emeleti nagytermében. A rendezvény díszvendégei Fekete Béla bácsi és Bori néni a Fekete Pincétől, de a meghívott vendégek között van Berecz Stéphanie, Takács Lajos, Zsirai Kata Tokajból, és Laposa Bence, Pálffy Gyula és Török Csaba a Balatoni borvidékről.

Az egyik kisteremben ültetett borkóstolóval egybekötött szemináriumokat tartanak virtuális somló geotúráról, tanúhegyekről és vulkánkitörésekről. Téma lesz majd a Somló, mint világszinten is különleges borvidék, amelynek vizsgálatánál olyan tokaji és balatoni neves borászok segítenek, akik saját borvidékükön főként vulkanikus talajú termőhelyeken dolgoznak. A rendezvényre a sétálókóstolós jegy korlátlan borfogyasztással 3900 forint, 1 szemináriummal kombinálva 5400 Ft, kettővel 7900 Ft, három szemináriummal együtt pedig 8500 Ft. A kiállító borászatokról és a szemináriumokról bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek