Ez ma a Somlói borvidék legjobb nedűje

A Pápa Családi Pincészet 2013-as kései szüretelésű Juhfarkját választották az idei év legjobb borának a Somlói borvidék legfontosabb borversenyén. Idén egyedül ez a bor kapta meg a legmagasabb Champion elismerést.

 

A herendi Porcelanium Látogatóközpont részeként működő Apicius kávéházban tartották meg a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége által évente megrendezett Somlói Borvidéki Borverseny ünnepélyes eredményhirdetését május elején.

Fotó: Somloiborvidek.hu

A versenyre 31 somlói pincészet 73 borát nevezték hét kategóriában. A legkisebb történelemi borvidék kiemelt borversenyén idén 1 db Nagy Aranyérmet (Champion), 14 db Aranyéremet, 33 db ezüstérmet, 13 db bronzérmet és 10 db oklevelet osztottak ki. A Pápa Családi Pincészet Nagy Arany (Champion) díja mellett, a versenyen összesen hat pincészet nyert Aranyérmet (Tornai Pincészet, Bogdán Birtok, Szóló Szőlő Kft, Nagy Géza Pincészete, Dénes Hegybirtok, Joós Elek Pincészete). A legtöbb Aranyérmet, összesen ötöt, a Tornai Pincészet tételei nyerték el.

Az ismertebb pincészetek borai a kereskedelemben megtalálhatóak, de a borvidéki borversenyen olyan tételek is megmérettetnek, amelyek kizárólag a pincéknél kóstolhatók. A szerkesztsőégünkbe érkezett sajtóközlemény szerint ennek is köszönhető, hogy a borturisták újra kezdik felfedezni maguknak a borvidéket és egyre népszerűbb turisztikai célpont a Somló. Az újjászületését élő borvidéken a nyár folyamán állandó bemutókkal, kóstolókkal várják az érdeklődőket az egyre nagyobb ismertségre, és szakmai elismerésre szert tevő pincészetek.

A Somlói Borvidéken idén is több ezer vendéget várnak a vidék gazdái a különböző hétvégi eseményekre. A Nyitott Pincék rendezvénysorozat keretében legközelebb a Pünkösdi hétvégén lehet majd a borász szakma élvonalába tartozó pincészeteket meglátogatni. A rendezvényen meghosszabított nyitvatartással, egész hétvégén bemutatókkal, kóstolókkal, és borászvendégekkel várják a látogatókat. További információt ezen az oldalon talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek