Videó: Beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Balatonon, hősiesen kimentették

Beszakadt a jég egy korcsolyázó nő alatt Tihanyban. Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője azonnal a segítségére sietett, aki a likeBalaton.hu-nak elmondta, egy szánkó kötelét használta a mentéshez. Az esetet videóra rögzítették.

A férfi régóta jár a tihanyi Belső-tóra korcsolyázni, mint mondta, a munkájából fakadóan mindenre szokott figyelni. A tónak egy részén meleg források vannak, ahol általában vékonyabb a jég, és hamar felolvad. Hétfő délután épp ezeket a területeket figyelte, amikor észre vette, hogy egy nő derékig szakadt a jégbe. Azonnal cselekedett, hogy kimentse a nőt a jégből.

A jeges Balaton - a fotó illusztrációForrás: Zsuzska321/Travelo

"Nem igazán gondolkodtam" – idézte fel Bergmann Ernő. "Szerencsére volt nálam kötél, mert egy szánkón húztam gyerekeket a jégen. A hölgy meg tudott kapaszkodni, elég erős volt, hogy tartsa magát, így biztonságos távolságból ki tudtam húzni. Mivel nem régóta volt a vízben, és csak derékig volt elmerülve, még aktívan tudott mozogni. Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem. Illetve minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet. Ezért hasra fekve, óvatosan közelítettem meg a hölgyet, és biztonságos távolságból tudtam a kötelet átdobni neki" – mesélte a füredi fiatalember.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek