Csodás felvételek készültek egy balatoni vidra vadászatáról

Szuperközeli felvételek készültek egy balatoni vidra vadászatáról. Ceglédi Ádám természetfotós a Balaton élővilágának téli fotózásakor elhatározta, hogy megörökíti a rejtőzködő életmódot folytató vidrát. A fotósa  likeBalaton.hu-nak elmondta,hogyan sikerült kamerájával becserkésznie a fürge állatot.

Forrás: Ceglégi Ádám/likebalaton.hu

Elmondása szerint többórás várakozás után bukkant fel a balatoni vidra a vízparttól körülbelül 300 méterre, egészen pontosan a kagylópadok felett járt, amikor többször is alámerült. A pontyok előszeretettel tartózkodnak ezen a területen, mivel kedvelt táplálékuk a kagyló, és ezt a vidra is tudhatta. Az egyik merülését követően egy hatalmas ponttyal tért vissza a vízfelszínre – mesélte.

Forrás: Ceglégi Ádám/likebalaton.hu

A többkilós halat közel negyedórán át fárasztotta, majd a kifáradt hallal a szájában végül egészen a parti kövezésig úszott ki, ahol a fotóstól  4-5 méterre próbálta zsákmányát elfogyasztani.

Ádám elmesélte, hogy a hal túl nagynak bizonyult a vidra számára, így némi hezitálás után újabb préda után indult vadászni. A kegyelemben részesült méretes ponty pedig végül elúszott. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek