Több mint 500 vitorlással rajtolt el a mezőny Balatonfüredről, egy hajó viszont elsüllyedt!

Elrajtolt az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 516 hajó nevezett idén a tókerülő versenyre, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval – írja a nemzetisport.hu.

Forrás: Aron Szanto/Kékszalag/Facebook

A verseny honlapján közölték: a Kékszalagra 28 hajóosztály delegált csapatokat, 16 katamaránnal is neveztek a regattára.

Egy-egy hajó legénysége átlagosan ötfős, a legtöbben, 17-en a Raffica fedélzetén, 16-an a Principessán versenyeznek.

A Kékszalagra 11 külföldi csapat is nevezett, 16 hajó női kormányossal indul, közülük kettőn csak hölgyekből áll a legénység. A verseny honlapján azt is közölték: 92 ifjúsági és nyolc serdülő korú vitorlázó is lesz a hajókon.

Forrás: Aron Szanto/Kékszalag/Facebook

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának előrejelzése szerint a Balaton keleti medencéjében csütörtökön 20-25 km/órás délnyugati szél fúj, ami a vízközépen a legerősebb. A várakozások szerint a keleti medencében tovább élénkül a szél, akár 35 km/óráig, és az élénk délnyugati szél a középső medence keleti részén délután is fennmarad és folyamatosan mérséklődve az esti órákig kitart.

Forrás: Aron Szanto/Kékszalag/Facebook

A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre. A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg.

Friss hírek! 

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásversenyen nem mindennapi esemény történt, ugyanis elsüllyedt egy vitorláshajó Balatonalmádi előtt, Balatonkenese irányában. Akik az északias irányt választották a kenesei bója felé, vigyázzanak!" – írta a Facebook-oldalán a Kékszalag hivatalos oldala. A poszt nem tért ki arra, hogy történt-e személyi sérülés, de az egyik hozzászólás szerint mindenki rendben van, csak a hajóról nem mondható el ez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek