Tihanyban nincs black friday, helyette itt a csütörtöki karácsony

Tihany vendéglátósai fogtak össze annak érdekében, hogy karácsonykor együtt segíthessenek a nélkülöző gyerekeknek. A karácsonyi akcióban résztvevő éttermek, cukrászdák és üzletek közös célül tűzték ki, hogy december 16-án, csütörtökön a vendégek teljes fogyasztásának 50%-át a bakonyi gyermekotthon javára fordítják. A bevételből 150 gyereknek vesznek majd ételt és ajándékokat, ezzel szeretnék szebbé tenni a karácsonyukat. 

Gyerekek ebédhez készülődnek a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthonban - illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az esemény Bittman Szilárd, az egyik tihanyi étterem tulajdonosának ötlete alapján valósul meg, aki így nyilatkozott: "Ha évente megengedhetjük magunknak, hogy Torkos Csütörtököt szervezzünk a vendégek számára, ahol 50%-os kedvezménnyel étkezhetnek vagy 50-70% kedvezménnyel vásárolhatnak a vendégek a black friday esemény keretein belül, akkor hiszem, hogy megtehetjük sőt, meg kell tennünk, hogy évente egyszer a vendégek fogyasztásának és vásárlásának 50%-át adományként ajánljuk fel."

December 16-án az Apátsági Rege Cukrászda, az Echo Étterem és Kávézó, a Lavander Garden a Lavander Tihany üzletei is hatalmas kedvezményt adnak annak érdekében, hogy minél több vendég menjen Tihanyba és részt vehessen a jótékonysági akcióban. Aki nem tud személyesen elmenni a helyszínre, de szeretne segíteni, egyes tihanyi üzletekben online is lesz lehetősége vásárolni. 

Apátsági Rege Cukrászda TihanyForrás: Hello Tihany

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst Füred Kapitányt is, aki ugyancsak ajándékokat küld majd a rászoruló gyerekeknek. Az akció szervezői a jótékonyság, a szolidaritás fontossága mellett, arra is szeretnének rávilágítani, hogy Tihanyba nem csak nyáron érdemes elutazni. A téli időszakban is számos program, egész évben nyitva tartó étterem, kávézó, bolt várja a kikapcsolódásra váró családokat. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek