Egy több mint 105 éves nosztalgia étkezőkocsiban reggelizhetnek a Balaton felé robogva

Kinek lenne kedve egy több, mint 105 éves nosztalgia, eredetileg az Orient Expresszt üzemeltető cég flottájába tartozó étkezőkocsiban reggelizni a Balatonra tartó Strandidő Expressz fedélzetén? Az idei év utolsó, augusztus 14-én közlekedő Strandidő Expressz vonathoz a WRm004 étkezőkocsi helyett a WR4252 kocsit sorozzák be, ezzel is kiemelve a vonat különlegességét.

Ezzel az elegáns étkezőkocsival fokozzák a hangulatot az utolsó Strandidő Expressz útjánForrás: MÁV Rail Tours/Facebook

Az elegáns faborítású, belső kialakítású kocsi a Nemzetközi Hálókocsi Társaság Párizs mellett található Saint Denis-i műhelyében készült 1916-ban. Az eredetileg faszekrénnyel készült szalonkocsit az 1940-es években korszerűsítették. Később a komfortigényeknek megfelelően ismét felújították. A Nohab mozdony, villamos fűtőkocsi, nosztalgia étkezőkocsi és egy kormányzati hálókocsi mellett klimatizált első- és másodosztályú kocsikból áll a szerelvény.

Ilyen stílusosan utazhatunk a BalatonhozForrás: MÁV Rail Tours/Facebook

Az idén utoljára induló Strandidő Expressz vonat átszállásmentes kapcsolatot biztosít Békéscsaba és Balatonfenyves között, amire Mezőberényben, Gyomán, Mezőtúron, Szolnokon, Kőbánya-Kispesten és Budapest-Kelenföldön lehet felszállni. Leszállási lehetőség Szabadisóstón, Siófokon, Balatonlellén, Balatonbogláron és Fonyódon lesz. Egyes jegytípusokhoz strandbelépőt is biztosítanak, melyek SZÉP kártyával is megvásárolhatóak az IBUSZ bármely irodájában. Garantált ülőhelyfoglalással retúr jegyek Békéscsabáról 7990 forinttól, Budapestről már 4790 forinttól válthatók – olvasható a MÁV Rail Toruts Facebook-oldalán vagy ide kattintva találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek