Újabb vonalon találkozhatunk a gyermekvasutasokkal

A balatonfenyvesi kisvasúton az idei nyár nemcsak a csisztai vonal megnyitásával hozott újdonságot a tóparton nyaralóknak, hanem mostantól augusztus végéig hétvégenként gyermekvasutasok is teljesítenek szolgálatot a hálózaton. A budapesti Gyermekvasútról érkező ifjú vasutasokkal szombaton és vasárnap találkozhatnak a kisvonatok utasai.

Most már nem csak Budapesten, hanem a Balatonnál is találkozhatnak velükForrás: mavcsoport.hu

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton szolgáló vasutasok első alkalommal érkeztek vendégszolgálatra a balatoni kisvasútra, a csisztai és a somogyszentpáli vonalon közlekedő vonatokon jegyértékesítési feladatokat látnak el helyi felnőtt kollégáikkal közösen. A kiválasztott gyermekvasutasok a balatonfenyvesi hétvége egyik napját szolgálattal, másik napját szabadidős programokkal töltik – így minden nyári szombaton és vasárnap 5-5 kisvasutas fogadja az utasokat a nagybereki tájakot bejáró vonalakon.

A gyermekvasutasok a felnőtt kollégáikkal együtt megbízhatóan végzik a munkájukatForrás: mavcsoport.hu

Az idei nyár nagy szenzációja, hogy két évtizedes forgalomszünetelés után július 1-jétől ismét járnak a vonatok a csisztai vonalon is, így Csisztafürdő lényegesen gyorsabban vált elérhetővé a Balaton-partról, mint közúton.

Utazás közben a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágában gyönyörködhetnek, így  a kisvonatozás kellemes kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Évről évre népszerűbb a keskeny nyomtávú vonal: 2018-ban 42 ezren, 2019-ben 46 ezren, 2020-ban a járvány ellenére közel 45 ezren utaztak. A járatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani. Online, az Elvira menetrendi keresővel vagy a MÁV applikációval 10 százalékos, automatáknál vásárolt jeggyel pedig 5 százalékos további kedvezményben részesülnek az utasok. A tavaly bevezetett Balaton24 és Balaton72, illetve az idén új Balaton24/72 Duo napijegyekkel is lehet utazni a kisvasúton, ezáltal is élénken bekapcsolódik a tópart turisztikai célú közlekedési kiszolgálásába – írja a mavcsoport.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek