Soha ennyi elsőbálozó nem vett még részt az Anna-bálon

Ötszáz vendéget várnak a július 31-i Anna-bálra, melyen minden korábbinál több 18 éves füredi lány vesz majd részt. A patinás rendezvényt az Anna Fesztivál eseményei előzték meg, a programok között prímásverseny, szívhalászat, operagála és utcabál is szerepel. A bál díszvendége idén Veszprém városa lesz, a fővédnök pedig Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az Anna-báloknak helyszínt adó Anna Grand HotelForrás: Texaner/commons.wikimedia.org

"Tavaly a járvány miatt elmaradt a bál, ezért úgy döntöttünk, hogy az idei elsőbálozók mellett ezúttal meghívjuk a tavaly 18 éves füredi lányokat is. Szeretnénk a díszudvart kényelmesebbé tenni, bízunk benne, hogy az új elrendezéssel alkalmasabb lesz a társasági életre" – fogalmazott az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester.

A bál estéjén az Anna-báli szépek lovasfogatain lehet majd sétakocsikázni, a mezőhegyesi, a szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhatnak a vendégek.

"A báli szív színe ezúttal az erőt, a hűséget és a reményt szimbolizálja, piros-fehér-zöld lesz a porcelánszív. Ebben az évben megújítottuk a herendiporcelán-serlegeket, amelyeket a bál szépe illetve udvarhölgyei vehetnek át. A bál szépe egy modern, pasztell színű Viktória-mintára épülő vázát kap, az első udvarhölgy Rothschild, a második Apponyi mintájú serleget" – mondta dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a vendégek elé 3300 darabos, mintegy kilencven millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, újdonság, hogy az elsőbálozóknak is külön tánca lesz. A bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban - derül ki a rendezvény honlapjáról, ahol bővebb információk is olvashatók az eseményről.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek