Újraminősítették a balatoni kikötőket

A Magyar Vitorlás Akadémia májusban újraminősítette a Balaton körüli vitorláskikötőket a Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően több marina legalább egy szinttel magasabb kategóriába került. A felmérésben hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem - adja hírül a hunsail.hu.

Balaton, kikötő, vitorlásForrás: Marianna Kutics/pixabay.com

A 33 felmért kikötőből nyolc érte el a legmagasabb, négy csillagos szintet. 90% feletti eredménnyel kiemelkedik a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Club, valamint az alsóörsi Alsóörs Marina, harmadikként pedig a balatonlellei BL Yachtclub kikötője végzett. A három csillagos szintet szintén nyolc marina érte el, míg hat kikötő két csillagos, kilenc pedig egy csillagos minősítést kapott.

Az alacsonyabb szintet elérő kikötők esetében egy éven belül komoly felújítási munkálatokat – köztük vizesblokkok cseréjét, kikötési lehetőségek bővítését, infrastrukturális fejlesztést - terveznek. Néhányat kiemelve: jelenleg is zajlik a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlás Központ fejlesztése, bővíti kapacitását a Balatonfői Yacht Club, tervezik a Club Aliga kikötőjének fejlesztését, valamint a Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő-hálózatában egyebek mellett a szociális blokkok felújítását is.

A kikötő értékelésének szempontjai közé tartozott a nautika, a szolgáltatások, környezetvédelem, az épített környezet és légkör.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek