Újfajta versenyvitorlást avattak a Balatonnál

A székesfehérvári Code Yachts Kft. és a Széchenyi Alapok (SzA) Zrt. együttműködésével ünnepélyes körülmények között felavatták a legmodernebb karbon technológiával készült Code10 vitorlás versenyhajtót Balatonfüreden, a Yacht Club kikötőjében, május 26-án - adja hírül a veol.hu.

A Code10 vitorlásForrás: codeyachts.com

Somfay Dorottya, a Széchenyi Alapok ügynöksége, a Starski ügyvezetője, versenyvitorlázó köszöntőjében kiemelte, hogy Balatonfüred kikötőiben számos hajóosztály versenyvitorlásai állnak, a Code10 versenyvitorlás pedig reményt ad egy új hajóosztályhoz is, és nagy lehetőség a meglévő, illetve a leendő versenyzőknek, hogy egy modern technológiájú vitorláson mérettessék meg magukat.

Kerényi Tamás, a Code Yachts Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a versenyhajó jó eredménnyel vett részt idén több hazai versenyen, nemsokára pedig tengeri világversenyen is indulnak vele. Bóka István polgármester felidézte, hogy az 1860-as években Balatonfüred volt a hazai vitorlázás bölcsője, mint mondta, most, hogy újraindul a Balaton, várakozásokkal teli hangulatban készülnek a szezonra.

A cég oldalán azt írják, a versenyek mellett a nagy mozgástér és az egyszerű irányíthatóság lehetőséget biztosít a hosszú hétvégés családi, baráti kikapcsolódásra is. A hajó belmagassága 160 centiméter, 4 fekhely, hűtő, WC valamint opciós mosogató és főzőlap található benne.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek