Egész évben nyitva tartó zarándokház épül a Balatonnál

  A Tihanyi Bencés Apátság nyert támogatást egy 50 férőhelyes zarándokház építésére Aszófőn, melynek alapkövét tegnap helyezték el. A fejlesztés célja, hogy az egyéni és csoportos zarándokok a Balaton-felvidéken magas minőségű szállást kapjanak, ahol lelki feltöltődésre is van lehetőségük az év minden napján. A projekt teljes költsége mintegy 140 millió forint. A Füred TV is beszámolt a zarándokház alapkő letételéről az egykori katolikus iskola helyszínén, ahol majd megépítik az épületet.

  A Tihanyi Bencés Apátság egyedülálló elhelyezkedése révén és a kulturális örökség őrzőjeként az elmúlt években a turizmus egyik kiemelkedő célpontjává vált a balatoni régióban. Az Apátság kiemelkedő küldetése, hogy erősítse és bővítse a vallási turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások lehetőségét: zarándokszállások létrehozásával és lelkiségi programok szervezésével.

  Az épület tervezett területe 240 négyzetméter lesz, a hozzá tartozó udvaron egy kültéri, fedett, közösségi összejövetelekre alkalmas helyiség is épül, továbbá kerékpártárolásra hasznosítható épület és sátrak elhelyezésére alkalmas terület létesül egész éves nyitvatartással – írja a csodalatosbalaton.hu. Címlapkép: YouTube.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek