Nagyszombaton indul a 175. jubileumi hajózási szezon a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a hagyományoknak megfelelően nagyszombaton, április 3-án indítja el idei első menetrend szerinti és sétahajóit. Az utazási feltételek a járványügyi helyzethez és a kormányzati intézkedésekhez igazodnak. A társaság bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát.

Kezdődik a hajózási szezon ami idén jubileumi ünnepet jelentForrás: Stadler Lstvan

A 175. személyhajózási szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, április 3-tól hétvégente már hajóval is felkereshetők lesznek a Balaton leglátogatottabb települései, több kikötőben a sétahajózás is elérhetővé válik. A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hétvégétől. Májustól újabb kikötők kapcsolódnak be, a hét valamennyi napján. A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek.

2021-ben számos újdonsággal és változatlan jegyárakkal várja a BAHART a hajózni vágyókat.
• Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér.
• A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók.
• A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat a járványügyi szabályok enyhülését követően.
• A társaság hajózási főidényre megújuló honlapja mobileszközökön is könnyen kezelhető lesz. A korszerű kereső gyors és széles körű tájékoztatást biztosít a települések közötti menetrendi, program- és sétahajók indulási időpontjairól, szolgáltatásairól. A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek árából.

A BAHART  színes rendezvényekkel, közönségeseményekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal és a tradíciók előtt tisztelgő eseményekkel szeretné megünnepelni a balatoni hajózás 175. évfordulóját, amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, tudtuk meg a BAHART sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek