Hajó-padokon pihenhetnek majd meg Balatonfüred új sétányán

Hamarosan elkezdődik a Füred Kemping előtti útszakasz felújítása, azaz a Kékszalag sétány kialakítása. Az 550 méter hosszú, új sétány egy impozáns sétálóút lesz, pihenő padokkal, sok zöldfelülettel, hangulatos szigetsávokkal, a tókerülő vitorlás versenyt megidéző látványelemekkel. Két héten belül kezdődnek meg a munkálatok, amelyek várhatóan négy hónapot vesznek majd igénybe - adja hírül a balatonfured.hu.

Részlet a látványtervekbőlForrás: balatonfured.hu

Az új sétány a Kempinget köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egységes arculatú, egybefüggő sétálórész áll majd rendelkezésre a város parti részén. A formavilágában és anyaghasználatában a meglévő vízparti sétányokhoz igazodó új szakasz a legendás vitorlás versenyről kapta a nevét, amelyet különböző elemekkel be is mutat.

A kemping bejáratának két oldalán installációkat helyeznek el, amelyek az utcabútorokként funkcionálnak, egyben bemutatják magát a vitorlásversenyt, a mindenkori győzteseket és a legendás hajókat. A sétányon úgynevezett hajó-padokon lehet majd pihenni, ezek formájukban a klasszikus vitorlások fafedélzetének vonalait idézik meg. Az árnyékolásról stílszerűen nagy vitorlavásznak gondoskodnak majd, ezeken szöveges és képes információk lesznek láthatók a hajókról, hajóosztályokról.

Látványosnak ígérkezik a kő hasábokból álló, megvilágított üveg sávokkal tagolt, a versenyek évszámait és győzteseit megjelenítő idővonal illetve a híres Nemere-II élethű hajótest részlete, amely pihenőtérként is használható. A Kékszalag sétány mentén a veszélyessé vált fákat kivágják, pótlásukat követően az út mindkét oldalán új fasort létesítenek. Ahol csak lehet, parkosítanak, zöld teresedéseket hoznak létre. További képek a balatonfured.hu oldalán láthatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek