Májustól újra megnyit az északi part legnagyobb szabadstrandja

Az örvényesi szabadstrand fejlesztésére az elmúlt három évben több mint 300 millió forintot költöttek, így az idei szezonra 21. századi minőséggel és szolgáltatásokkal várják majd a vendégeket. A munkák miatt két éven át lezárt strand május végén nyílhat meg újra a 170 lakosú faluban, és Huszár Zoltán polgármester megerősítette azt a korábban is tett kijelentését, hogy a strandot továbbra is ingyenesen lehet használni – olvasható a balatontipp.hu cikkében.

Egyelőre még a hattyúk élvezik itt a strandolást, de néhány hónap múlva bárki meggyőződhet arról, milyen széppé varázsolták ezt az örvényesi szabadstrandotForrás: Varga Julianna/Örvényesi Strand/Facebook

Az északi part legnagyobb szabadstrandjának hatalmas rajongóköre nem csak az ingyenesség miatt alakult ki, a strand önmagában is a legjobbak közé tartozott az elhelyezkedésével, környezetével és vizével. Az eddig is jó minőséget emelik az új kiszolgáló épületek és a bővülő strandi szolgáltatások.

Az első lépcsőben új játszóteret építettek, homokos öblöt alakítottak ki a gyerekeknek, és bővítették a vízbejutási lehetőségeket is.

A következő lépcsőben azt célozták meg, hogy minél többen férjenek el közvetlenül a víz mellett. Mivel a nádasok közé zárt strand partját nem lehet megnyújtani, két, egyenként 40-50 méter hosszú úszóstéget vásároltak. Mindegyik stéghez több lejáró tartozik, és a parthoz közelebbi részen csúszdák is lesznek a gyerekeknek. Ezeket próbaként már tavaly kihelyezték, de a közben megindult építési munkák miatt igazán majd csak az idén lehet használni őket. Az idei szezonban lehet majd igazán kipróbálni azokat a napozó felületeket is, amiket végig a part mellé telepítenek.

A strandon wifi-hálózatot is működtetnek, és egy webkamerán is folyamatosan informálódhatunk majd a pillanatnyi helyzetről, időjárásról, forgalomról. 

A kétszintes strandépület nyugati szárnyának földszintjén kaptak helyet az öltözők, mosdók, köztük egy olyan, ami mozgássérültek és babás, kisgyermekes családok igényeit egyaránt kielégítheti. A nyugati szárny tetején egy napozóteraszt is létrehoztak, ahol napvitorlákkal árnyékot is biztosítanak az erre vágyóknak. A főépület keleti szárnyának földszintjén lesz az üzletsor, ahol gyümölcs- és strandcikkárus, valamint egy büfé kap helyet árnyékolt terasszal. A forgókaros áthaladást számláló bejárat melletti helyiségben nem pénztár, hanem egészségügyi szoba működik majd. 

A keleti oldal emeletén kapott helyet a szauna.

A keleti szárny nyitott és széles emeleti folyosója akár beszélgetőhelynek is nagyon hangulatos lehet. A strand előtti területet is rendezték, ahol burkolattal ellátott parkolóhelyet, biciklitámaszokat alakítottak ki. Mint Huszár Zoltán polgármester elmondta, a strand ünnepélyes megnyitását május végére tervezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek