Ritka látványt sikerült filmre venni a Balaton jégkásás vizében

  Különleges pillanatokat kapott el a Szellemvárosok Magyarországon Youtube-csatornájának stábja, amikor a jeges Balatont filmezte még február 15-én Siófokon, a kikötőben. Hajner Gyula és munkatársai, mint sokan mások, kíváncsiak voltak a fagyos Balatonra és a csodás jégképződményekre, amelyek rengeteg embert vonzottak a déli partra azon a hétvégén. A forgatás közben azonban nemcsak a különleges formációkat sikerült lencsevégre kapniuk, hanem egy nem mindennapi eseményt is: két vidra marakodott – vagy játszott – egymással a vízben. Nézzék csak!

  A vidra Magyarországon őshonos állat, és a tavalyi évben elnyerte az év emlőse címet is. A menyétfélék családjába tartozik, ám rokonaitól eltérően remekül alkalmazkodott a vízi életmódhoz: kitűnően úszik, amit karcsú és áramvonalas testalkatának köszönhet, valamint annak, hogy a lábujjai között úszóhártya feszül. Itthon szinte minden olyan élőhelyen előfordul, ahol alkalmas búvó- és szaporodó helyet talál magának – írja a likebalaton.hu.

  A borítókép illusztráció, forrása: strichpunkt/pixabay.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!