Így alakítanák át a fiatalok ennek a balatoni városnak a partját

Néhány hete számoltunk be a hírről, hogy Keszthely nagy léptékű városfejlesztésbe fog, és a lakosság ötleteit is várják. Most a város fiataljai is kidolgoztak egy negyvenöt pontból álló javaslatcsomagot a Balaton-part fejlesztésére. Korábban két önkormányzati képviselő összegyűjtötte Keszthely fiataljainak ötleteit, amiket a lakossági konzultációra érkezett javaslatokkal együtt figyelembe vesz az önkormányzat a fejlesztési koncepció kidolgozásakor – írja a zaol.hu.

A város Balaton-parti része madártávlatbólForrás: Civertan/Wikipedia

A diákok és fiatal felnőttek egyebek mellett az Energiatér fejlesztését, a strandon foci-, röplabda- és kosárlabdapálya kialakítását, a zöldterületek növelését szorgalmazták, illetve a családi időtöltésre alkalmas helyek, például játszóterek bővítését vetették fel. Többen szeretnék, ha madár- és denevérodúkat helyeznének el a Balaton-parton, a természeti értékekre pedig tájékoztató táblákon hívnák fel a figyelmet. Felmerült egy óriás kerti sakk telepítése és kondipark kialakítása is, mások ingyenes mobiltöltő állomásokat látnának szívesen.

"A fejlesztés célja, hogy dinamizáljuk a város Balaton-parti térségét és így a régióban élőknek egész évben elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosításunk. A tó ugyanis a lenyűgöző tájnak, valamint területi adottságainak köszönhetően, több generációnak nyújthat nemcsak megfelelő lakóhelyet, hanem kikapcsolódást és rekreációt is" – szögezte le Horváth Tamás önkormányzati képviselő.

Sáringer-Kenyeres Marcell, a város másik önkormányzati képviselője kiemelte, fontos cél, hogy a zöldfelületek és a meglévő épületek kiegészítsék egymást, egységet alkossanak. "A fejlesztések nem csupán a fiatalok sportolási és kikapcsolódási lehetőségeit biztosíthatják" hanem munkahelyteremtő és megőrző szerepük is van, hiszen a látogatószám várható emelkedése jótékony hatással lehet például a vendéglátószektorra" – jelentette ki. A két politikus leszögezte, Keszthelyt olyan hellyé akarják formálni, fejleszteni, ahol egyaránt jó élni, dolgozni sportolni és szórakozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek