Hétfőtől már csak óránként járnak a kompok a Balatonon, ahol kötelező maszkot viselni

  November 16-án, azaz a mai naptól változik a kompok menetrendje a Balatonon, mert ezentúl a téli menetrend szerint közlekednek. A fokozott biztonsági előírások pedig a hajókon is érvényesek, hiszen maszkot ott is hordani kell, és az üzemeltetők azt kérik, inkább ki se szálljanak az autókból.

  Mától új menetrend szerint közlekednek a kompokForrás: Picasa/Balatoni Hajózási Zrt./Facebook

  Hétfőtől (november 16.) Szántódról 7 és 17 óra között, Tihanyból pedig 7.15 és 17.15. között indulnak óránként a kompjáratok. Ünnepnapokon, illetve december 24-én és 31-én Szántódról 7 és 15 óra között, Tihanyból 7:15 és 15:15 között, január 1-én Szántódról 10 és 17 között, Tihanyból pedig 10.15 és 17.15 között óránként indulnak a kompjáratok.

  A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt) – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése.

  Javasolják, hogy a kompot igénybe vevő utasaik az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!

  Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy a BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén rendőri intézkedést is kezdeményezhetnek.

  A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be. Továbbra is kérik, hogy mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat – olvasható a balatonihajozas.hu weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!