Rendhagyó tárlatvezetésekkel, kortárs művészeti társasjátékkal várja a füredi fesztivál

A Füredi Őszi Fesztivál keretében október 3-a és 24-e között a kortárs művészet rejtelmeiben merülhetnek el az érdeklődők - derül ki az esemény honlapjáról.

Forrás: facebook.com/vaszarygaleria

A Vaszary Galéria több alkalommal múzeumpedagógiai foglalkozással készül a Láthatatlan jelenlét 3.0 – Bevezetés a kortárs művészetbe nem csak kamaszoknak című kiállításon, emellett a kortárs művészet és kultúra képviselői tartanak különböző szemléletű tárlatvezetéseket a TOP 10 – magyar kortárs című tárlaton.

Ez utóbbi kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói által legjobbnak ítélt képzőművészek munkái láthatók, míg a Láthatatlan jelenlét 3.0 darabjai ezekkel a művekkel kezdenek párbeszédet, illetve természetesen a közönséggel.

A múzeumpedagógiai szempontok szerint rendezett tárlaton asszociációs játékokkal és egy társasjáték segítségével kereshetik a válaszokat a műalkotások által feltett kérdésekre. A résztvevők közösen próbálnak válaszolni az olyan nagy horderejűekre is, mint például: hogyan tudnánk elmagyarázni egy földönkívülinek, hogy mi a művészet?

Forrás: balatonfured.hu

A TOP 10 tárlatvezetői között lesz drMáriás képzőművész, Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező, dr. Beke László, a kiállítás konceptora, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóival, és a fiatal korában szobrásznak készülő Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató.

Az eseményt a kiállítás katalógusának bemutatója zárja, melyen Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztőjének moderálásával beszélget Barabási Albert László, dr. Beke László és Kertész László művészettörténész.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek