Rendhagyó tárlatvezetésekkel, kortárs művészeti társasjátékkal várja a füredi fesztivál

  A Füredi Őszi Fesztivál keretében október 3-a és 24-e között a kortárs művészet rejtelmeiben merülhetnek el az érdeklődők - derül ki az esemény honlapjáról.

  Forrás: facebook.com/vaszarygaleria

  A Vaszary Galéria több alkalommal múzeumpedagógiai foglalkozással készül a Láthatatlan jelenlét 3.0 – Bevezetés a kortárs művészetbe nem csak kamaszoknak című kiállításon, emellett a kortárs művészet és kultúra képviselői tartanak különböző szemléletű tárlatvezetéseket a TOP 10 – magyar kortárs című tárlaton.

  Ez utóbbi kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói által legjobbnak ítélt képzőművészek munkái láthatók, míg a Láthatatlan jelenlét 3.0 darabjai ezekkel a művekkel kezdenek párbeszédet, illetve természetesen a közönséggel.

  A múzeumpedagógiai szempontok szerint rendezett tárlaton asszociációs játékokkal és egy társasjáték segítségével kereshetik a válaszokat a műalkotások által feltett kérdésekre. A résztvevők közösen próbálnak válaszolni az olyan nagy horderejűekre is, mint például: hogyan tudnánk elmagyarázni egy földönkívülinek, hogy mi a művészet?

  Forrás: balatonfured.hu

  A TOP 10 tárlatvezetői között lesz drMáriás képzőművész, Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező, dr. Beke László, a kiállítás konceptora, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóival, és a fiatal korában szobrásznak készülő Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató.

  Az eseményt a kiállítás katalógusának bemutatója zárja, melyen Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztőjének moderálásával beszélget Barabási Albert László, dr. Beke László és Kertész László művészettörténész.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!