Házi süteményekkel és titkos túrával várja a balatongyöröki búcsú

  2020. szeptember 26-án, szombaton tartják Balatongyörökön a Szent Mihály-napi búcsút, ahol a zene mellett sütivásár és titkos túra is várja a résztvevőket - derül ki Balatongyörök honlapjáról.

  Panoráma a balatongyöröki SzépkilátórólForrás: Dencey/commons.wikimedia.org

  A túra 9 órakor indul a Kisfaludy utca végéből. A 2,5-3 órás, 8 km-es kirándulás során a Bél Mátyás és a Batsányi kilátót érintve egy csodálatos panorámájú, titkos kis fennsíkra érnek a résztvevők, majd a kiindulási pontba érkeznek vissza. A túra regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat szeptember 24-ig jelezhetik a muvelodesihaz.gyorok@gmail.com e-mail címen.

  A délutáni események a Kossuth utcában, a templom alatti téren zajlanak majd, ahol 14 órától a házi sütemények vásárán válogathatnak a finomságok közül, miközben az ÜSTökös Családi Kompánia adja elő Betyármese című, táncos darabját.

  15 órától a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, 15.45-től pedig Kanta Judit és zenekara Gyöngyözön című zenés műsorral kedveskedik a kicsiknek.

  Balatongyörök templomának védőszentje Szent Mihály, régen ebből az alkalomból tartották meg a templom búcsúját. A településen ma már a változatos rendezvények mellett az egykori búcsúk jelentősége elhalványult, de egyfajta nyárzáró ünnepségként most is jelen van a község életében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!