Házi süteményekkel és titkos túrával várja a balatongyöröki búcsú

2020. szeptember 26-án, szombaton tartják Balatongyörökön a Szent Mihály-napi búcsút, ahol a zene mellett sütivásár és titkos túra is várja a résztvevőket - derül ki Balatongyörök honlapjáról.

Panoráma a balatongyöröki SzépkilátórólForrás: Dencey/commons.wikimedia.org

A túra 9 órakor indul a Kisfaludy utca végéből. A 2,5-3 órás, 8 km-es kirándulás során a Bél Mátyás és a Batsányi kilátót érintve egy csodálatos panorámájú, titkos kis fennsíkra érnek a résztvevők, majd a kiindulási pontba érkeznek vissza. A túra regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat szeptember 24-ig jelezhetik a muvelodesihaz.gyorok@gmail.com e-mail címen.

A délutáni események a Kossuth utcában, a templom alatti téren zajlanak majd, ahol 14 órától a házi sütemények vásárán válogathatnak a finomságok közül, miközben az ÜSTökös Családi Kompánia adja elő Betyármese című, táncos darabját.

15 órától a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, 15.45-től pedig Kanta Judit és zenekara Gyöngyözön című zenés műsorral kedveskedik a kicsiknek.

Balatongyörök templomának védőszentje Szent Mihály, régen ebből az alkalomból tartották meg a templom búcsúját. A településen ma már a változatos rendezvények mellett az egykori búcsúk jelentősége elhalványult, de egyfajta nyárzáró ünnepségként most is jelen van a község életében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek