Megvan a Balaton Napja programsorozat új időpontja

A tavasszal elmaradt Balaton Napját idén szeptember 26-án, szombaton tartják kilenc tóparti településen - adja hírül az MTI.

Kilátás a tanúhegyekreForrás: kirandulo/flickr.com/people/kirandulo/wikimedia.commons.org

Míg a rendszerint tavasszal tartott Balaton Napja ünnep afféle szezonnyitónak is tekinthető, amennyiben arra hívja fel a figyelmet, hogy már elég meleg a tó vize, lehet benne fürdeni, az idén kivételesen őszre csúszott programsorozatban máshová kerülnek a hangsúlyok. 

A településeken egy időben - idén 15 órakor - körbekoccintják a Balatont a térség bortermelőinek boraiból készült BalatonBorral, ezzel jelképesen is összekapcsolva az egyes programokat.

Idén kilenc tóparti település - Badacsony, Balatonalmádi, Balatonfüred, Keszthely, Alsóörs, Balatonfenyves, Gyenesdiás, Balatonkenese és Balatonlelle - csatlakozott a programhoz.

Egyes településeken koccintással ünnepelnek, máshol családi programokkal, koncerttel, irodalmi esttel várják az érdeklődőket. Balatonfenyvesen a koccintás előtt egy órával kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Balatonról a helyi kikötő teraszán Lombár Gáborral, a Balatoni Szövetség elnökével.
Az eseményről további részleteket a facebook.com/BalatonNapja oldal közöl szerdától.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek