A hétvégén a szüret legvidámabb része várja a Balaton partján

Ismét színes, jó hangulatú szüreti mulatságra várják a vendégeket Gyenesdiáson a hévégén, szeptember 5-én szombaton 14:30-tól.  A körforgalomnál felállított présnél gyülekezővel, majd jelmezes felvonulással veszi kezdetét a rendezvény. A felvonulásra várják a jelmezes csoportokat, családokat akik gyalogosan, vagy feldíszített járművekkel indulhatnak útnak, legyen az kerékpár, kiskocsi, talicska, kis- és nagytraktor, vagy akár lovas fogat.

Itt senki nem marad le a szüret legbulisabb részéről - illusztrációForrás: Screamenteagle/Pixabay

A menet megérkezését követően – a piaci rendezvénysátornál – késő estig műsorok szórakoztatják az érdeklődőket. Közben finom ételeket kóstolhatnak. Az ilyenkor szokásos birkagulyást, töltött káposztát az önkéntesek kínálásában, illetve minden, a piacon kapható finomság a vásárlók rendelkezésére áll.
Az idei programban lesz ünnepi préselés, szüreti felvonulás lovaskocsik, jelmezesek, táncosok, biciklisek közreműködésével, miközben a piacnál 15 óra 30-tól a Zalai Balaton-part fúvószenekar játszik. Folklórműsorok, és kulináris élmények, azaz must- és borkóstoló, gulyás-, székely-, töltöttkáposzta főzésis  lesz.

Fellépnek a helyi amatőrművészeti csoportok, és a ReFolk zenekar, illetve 18.30-tól Operett- és nosztalgiaműsor lesz Hertelendy Attila és a Hevesi Sándor Színház művészeivel. Este 20 órától pedig indul a Szüreti bál, tánczenés est a Heliosz zenekarral. A részletes program és további információk a gyenesdias.info.hu weboldalon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek