Ingyenes programokkal várja a gyerekeket a Veszprém-Balaton Filmpiknik

A Veszprém-Balaton Filmpiknik a gyerekek számára is sok újdonságot kínál. Szeptember 4-én 10 órától Balatonfüreden a Balaton moziban az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt vetítik digitálisan felújított verzióban. Másnap, szombaton 11.00 órától Balatonfüreden ugyanitt a KICSIKNEK, NAGYON! címmel a KEDD műhely kétórás mesefilmválogatásával várja a gyerekeket. A már jól ismert kedvencek, Bogyó és Babóca, Detti és Drót és a különös Kuflik mellett a stúdió két vadonatúj szériájának már elkészült epizódjait is ebben a válogatásban láthatják majd először a gyerekek.

Veszprém-Balaton FilmpiknikForrás: Veszprém-Balaton Filmpiknik

Naszreddin Hodzsa mulatságos és tanulságos történetei mellett bemutatkozik a Mitch-Match sorozat gyufaszál-főszereplője, aki kalandos útjai során egyszerű használati tárgyként is végtelen lehetőséget kínál a játékra. Ha egy kis filmízelítőre vágynak   ide kattintva megnézhetik, milyen meséket kínálnak.  Szombat délután Balatonfüreden a Fanyűvő Játékpark várja a gyerekeket.

Szombaton 11-kor Veszprémben a Hangvillában is a János vitézt vetítik digitálisan felújított verzióban. Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készítette el Jankovics Marcell a saját János vitéz-adaptációját, melyre bemutatásának évében több mint másfél millióan váltottak jegyet, és máig hivatkozási pontnak számít. Cserhalmi György hangján megszólaló történet hűen követi az eredeti hőskölteményét, képi világában pedig a néphagyomány, a szecesszió és a pop art ötvöződik.

János vitézt digitálisan felújított verzióját láthatják a gyerekekForrás: Veszprém-Balaton Filmpiknik

A filmek adta élményeket szombaton 13-19 óra között "le is mozoghatják" a gyerekek Balatonfüreden a Vaszary Kertben, ahol a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében a Fanyűvő Játékparkban a magyar mesék és a Balaton világa ihlette ügyességi és fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyobbak egyaránt. További információkat a Filmpiknik weboldalán valamint a Veszprém-Balaton Filmpiknik Facebook oldalán találhatnak.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek