Idén Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb balatoni városok

Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton: 12 százalékkal többen foglalnak szállást  a Balaton térségében, mint tavaly. Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb úti célok a magyar tenger környékén, ebben a sorrendben. Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon – tudtuk meg a szallas.hu sajtóközleményéből.

Csábító látvány, és idén sokan személyesen is meggyőződnek errőlForrás: ivabalk/Pixabay

Átlagosan 3 éjszakára foglalnak szállást a magyarok idén nyáron a Balaton térségében, és 3 fős társaságok, családok érkeznek. A legnépszerűbb települések élmezőnyét követi Balatonlelle, Keszthely és Zamárdi. A top 10-es listán még Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód és Tihany kaptak helyet. Idén júniusban és júliusban ebben a régióban nőtt az apartmanokban, a vendégházakban, és a panziókban eltöltött vendégéjszakák aránya a tavalyi év azonos időszakához képest, ezzel szemben csökkent a hotelekbe szóló vendégéjszakák száma.

„A népszerű balatoni települések közül a balatonszéplaki apartmanok átlagára a legmagasabb (10 281 Ft/fő/éj), ezt követi Tihany (8806 Ft/fő/éj), Siófok (8314 Ft/fő/éj), Badacsony (8159 Ft/fő/éj) és Balatonfüred (8123 Ft/fő/éj)" – mondta Kolma Kornél, az apartman.hu vezetője.

Azoknak a magyar családoknak, akik a lehető legolcsóbban szeretnék kihozni a balatoni nyaralást, Balatonrendesen (4199 Ft/fő/éj) és Balatonkeresztúron (4906 Ft/fő/éj) érdemes szállást keresniük az apartman.hu szakembere szerint.

A magyar tenger mellett más belföldi, tóparti települések is keresettek a nyáron. A Tisza-tó környékén 5848Ft/fő/éj az átlagár, ez 15 százalékkal magasabb a tavaly nyári foglalásokhoz képest, és a régióban idén 6 százalékkal több foglalás érkezett, mint tavaly. Top 3 település a Tisza-tó környékén idén: 1. Tiszafüred, 2. Poroszló, 3. Abádszalók. 

Sok családot vonz Pororszlón a Tisza-tavi ÖkocentrumForrás: Tisza-tavi Ökocentrum/Wikipedia

A Velencei-tó környéke messze felülmúlja a másik két tópart átlagárát, itt 10 ezer forint feletti az összeg, 10 292 Ft/fő/éj áron lehet foglalni, ami 12 százalékos emelkedés 2019 nyarához viszonyítva. Top 3 település a Velencei-tó környékén, 2020 nyarán: 1. Velence, 2. Gárdony, 3. Kápolnásnyék.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek