Ezen a túrán egyszerre hódolhatnak a történelemnek és a madármegfigyelésnek

A Badacsonyi Tourinform és az Magyar Madártani Egyesület szervezésében egy olyan túrán vehetnek részt augusztus 8-án, ami a badacsonyi terület élővilágával, az itt élő madarakkal és más élőlényekkel, valamint a pálosok múltjával ismerteti meg a jelentkezőket.

A Burnót-patak hídja ÁbrahámhegynélForrás: Kossuthzsuzsa / CC BY-SA 3.0 / Wikipedia.org

A túra az Ábrahámhegy vasútállomástól indul reggel 9 óra 20 perckor és végig vezet a Burnót-patak völgyén, mely Köveskáltól északkeletre ered és partja mentén olyan települések állnak, mint Balatonhenye, Kővágóörs, Kékkút, Salföld és természetesen Ábrahámhegy; a patak itt torkollik bele a Balatonba.

A három, illetve három és fél órás túra érinti a Pálos kolostorromot is, majd onnan indul vissza a vasútállomáshoz. A teljes séta hossza 10 kilométer, a szintemelkedés pedig 150 méter - olvasható a Balatontipp.hu oldalán.

A túrára lehet személyesen jelentkezni a badacsonyi Tourinform irodában, vagy telefonon és e-mailben, a részvételi díj gyermekeknek 6 éves korig ingyenes, 6-14 éves korig 500 forint személyenként, felnőtteknek pedig 1.000 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek