Egy csendes fürdőváros bűnös titkaiba pillanthat bele

  Július 25-én, szombaton 17 órától a Helikoni városi séták sorozat keretében elevenedik meg Keszthely története. A résztvevők több mint százéves történeteken keresztül pillanthatnak bele az egykori hétköznapokba, a Festetics család életébe, a bevásárlások izgalmaiba, az automobilok és léghajók hőskorszakába és feltárulnak a csendes fürdőváros bűnös titkai is az 1900-as évek első évtizedéből.

  A keszthelyi Fő tér 1911-benForrás: Magyar Földrajzi Múzeum/Fortepan/commons.wikimedia.org

  A korabeli bűnügyi hírek és tudósítások adják a „fekete séta" történeteit, amelyek a 20. század első évtizedébe kalauzolják el az érdeklődőket. Az egykori Amazon szálló elől induló városi sétán szó esik többek között a szállóban történt párbajról, egy éjszakai hajtóvadászatról, a Festetics-szobor első karácsonyáról, a fogorvos-háborúról és egy testvérpár tragédiájáról is, amely sokáig az újságok szörnyű szenzációja volt. A könnyű séta időtartama 1.5 - 2 óra, bővebb információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek