Csopaki csatangolás kövek, malmok és pincék bűvöletében

Július 19-én 12 órától a Csopak környéki erdőben tehetnek egy kellemes sétát, melynek során a kilátóból megcsodálhatják a balatoni riviérát, visszafelé pedig szomjukat olthatják az Olaszrizling-tanösvény pincéinek egyikében.

A Szent Miklós templom romjai a hajdani BalatonkövesdenForrás: Solymári/commons.wikipedia.org

A rövid geotúra során a résztvevők ellátogatnak a Csopak felett emelkedő Csákány-hegy hangulatos erdővel borított különleges sziklavilágába, ahol természetes előfordulásukban köszönnek vissza a falu házainak építőkövei. Útba ejtik a kora középkori kövesdi templomromot, a Plul-malmot, visszafelé pedig az Olaszrizling tanösvényen sétálva gyönyörködhetnek a Balatonra nyíló panorámában. 

A geotúrák egyben időutazásra is invitálják: ezúttal a földtörténeti középidő triász időszakába pillanthatnak be, amikor ez a terület még a Tethys-óceán aljzatát képezte, és az Egyenlítő vidékén volt megtalálható. A végtelen víztömeget ekkor zöldellő nyitvatermő erdőket, dinoszauruszokat és ősmadarakat hordó szigetvilág tarkította, a tengeralatti mélységekben azonban a vulkánok bíbor színben izzó lávakígyói uralkodtak. A program részleteit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján találhatja meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek