Döbbenetes jégformák torlódtak a révfülöpi Balaton-partra

  Szinte minden télen tud olyat mutatni a Balaton, ami egészen meghökkenti a nagy vízfelületekhez nem szokott (a tengertől sajnos határokkal elzárt) magyar embert. Befagy, kiolvad, rian, reccsen, torlódik, széttörik, összefagy, behavazódik. Minden ilyen eset új és új formákat és hangokat hoz létre, és ezt most Révfülöpön is bizonyította a természet.

  .Forrás: Reich Tamás/Travelo olvasói fotó

  Egy helyi lakostól, Reich Tamástól kaptuk a képeket, aki leruccant kora reggel a partra. Ködösen és kemény, mínusz 5-6 fokos hőmérsékletekkel indult a reggel, így a jég fogyás helyett gyarapodni tudott. Ehhez jött hozzá a szél, és ez lett a végeredmény.

  .Forrás: Reich Tamás/Travelo olvasói fotó

  Elképesztő látni, ahogy az átlátszó jégtáblák egymásra halmozódtak. Olyan, mintha a környék összes üvegese és ablakosa idehozta volna az eltört üvegeket, és beöntötte volna a tóba. Szerencsére nem ilyenek a balatoni üvegesek, így ez csak a természet műve lehet.

  .Forrás: Reich Tamás/Travelo olvasói fotó

  ..

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!