Még mindig vár... a balatoni nyár! Újranyitnak a vendéglátók

Ne dúdolja csüggedt arccal a KFT slágerét az elmúló balatoni nyárról: a vendéglátók és az időjárás másképp gondolják.

Újabb meglepő húzással állt elő a Balatoni Kör: szerintük nem zárni vagy temetni kell ilyenkor a nyári szezont, hanem újranyitni. A Balatoni Kör évek óta a tóparti vendéglátás minőségi megújulását szorgalmazza. Fontosnak tartották Füreden közösen fellépve felhívni a figyelmet a tényre, hogy a klímaváltozás következtében ma már bő egy hónappal augusztus 20. után is nyári idő, sőt akár strandidő szokott lenni az utóbbi évek statisztikái alapján. Valóban, idén április vége óta kimondottan kánikula volt jellemző, így összességében legalább két hónappal hosszabb ma már a nyár a köztudatban korábban nyárként rögzült időszaknál. 

Ez az igazi balatoni csendélet!Forrás: Facebook /SZABO MIKLOS/Szabo Miklos

Közös közleményükben kiemelik, hogy a vendégek a szeptemberi időszakban a tó legszebb arcát és a legminőségibb balatoni vendéglátást ismerhetik meg.Jellemzően azok a helyek tartanak nyitva az augusztus 20. utáni hetekben a strandokon és máshol is, ahol leginkább minőségi a kínálat és a kiszolgálás, így a vendég ilyenkor már biztos lehet, hogy a lehető legjobbat kapja a Balatonnál. Egyszóval még korai őszi szezonról beszélni, sőt: augusztus végével kezdődik a legminőségibb nyári hónap a Balaton partján.

Úgy tűnik, a MÁV is észrevette, hogy új szelek fújnak a Balaton partján, mert a hétvégére újraindítja azokat a járatokat, melyek csak a nyári szezonban, a nyaralók kiszolgálására voltak érvényben – írja a Hírbalaton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek