Még mindig nyitva a balatoni strandok

Sok helyen nyitva találhatjuk a mosdókat a hideg beálltáig, néhol még a büféket is. A balatoni strandokon ősszel elérhető szolgáltatások közül szemezgettünk.

 

 A pénztárak ugyan bezártak a balatoni strandokon, de a kapuk nyitva állnak. Sok helyen még most is büfék és mosdók várják a sétálni, kikapcsolódni vágyókat – írja a balatontipp.hu, mely 17 település 29 strandjáról gyűjtött hasznos információkat.

Alsóörsi idill ősszelFotó: Ralf Peter Reimann / Flickr.com

Erre a hétvégére ugyan nem túl vonzó időt jósolnak a meteorológusok, ettől még a Balaton ugyanolyan szép, mint mindig: a bámészkodók kacsákkal és hattyúkkal barátkozhatnak a partján. A víz most nagyjából 18-20 fokos, de bármikor jön felmelegedés, a nap sugarai még ilyenkor is képesek kissé melegíteni a víz hőfokán. Az alábbiakban a legnépszerűbb strandokon elérhető szolgáltatásokból szemezgettünk.

Alsóörsön, a Községi strandon néhány büfé még nyitva van, és várhatóan az idén is lesz több olyan, amelyik novemberig is kitart. A strandon belül a tervek szerint szeptember végéig lesz nyitott mosdó, de a strand oldalában lévő nyilvános WC a fagy beálltáig használható.

Csopakon október végéig mindhárom mosdó nyitva marad, egy pedig egész éven át várja a kikapcsolódni vágyókat. Révfülöpön mindkét strand várja a látogatókat; a fagyok beálltáig a mosdók is nyitva lesznek. Balatongyörökön a főbejárat felőli oldalon lehet sétálni, a mosdó egész évben nyitva áll. A balatonakali strandon október végéig a mosdó és várhatóan egy kávézó is nyitva tart majd.

Tömegek nélkül kellemesebb is, nem igaz? A kép Csopakon készültFotó: Matusik Tamás / Flickr.com

A keszthelyi strandokon (Városi, Helikon, illetve Libás strand) nagy munkákba fognak ősszel, a munkaterületek el lesznek zárva, legyenek ezzel tisztában, ha itt szeretnének sétálni. A Városi és a Libás strandon a mosdók még nyitva tartanak. Gyenesdiáson hasonló a helyzet: itt a Lidó strand egész őszre bezár felújítási munkák miatt, de a Játékstrandon bármeddig sétálhatnak, és időjárástól függően akár szeptember végéig nyitva marad a mosdó. Lezárt munkaterületekre kell még számítani a füredi Esterházy-strandon és Zánkán is. Teljesen zárva tart felújítás miatt ősszel Balatonudvariban az Udvari és a Fövenyes strand.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek