Gyönyörű kisfilm készült a vizek földjeként bemutatott Magyarországról

Gyönyörű kisfilm készült a vizek földjeként bemutatott Magyarországról

Magyarországot a vizek földjeként mutatja be az az egyperces kisfilm, amelyet a CNN Create csapata készített, és valójában egy nyíltvízi úszó szemszögéből mutatja be az országot. A csapat még július közepén érkezett Magyarországra, több napon át helyszínről helyszínre utaztak főszereplőjükkel, Vivienne Rickman-Poole nyíltvízi úszóval.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével készült kisfilm különlegességét azonban mégiscsak az adja, hogy egy olyan külföldi utazó szemszögéből mutatja meg az ország ismert és rejtett kincseit is, aki korábban még sosem járt hazánkban.

 

Tapolcai tavasbarlangFotó: Egri Csaba / Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

A forgatócsoport a Balatonnál kezdte a munkát, majd meglátogatták a Tapolcai tavasbarlangot, de jártak a Megyer-hegyi tengerszemnél és a Dunakanyarban is. Budapesten pedig többek között a Gellért és Széchenyi fürdőben, a Halászbástyán, a Lánchídnál és a High Note Sky Barban is forgattak. Majd az öt napos forgatás végén készítettek egy interjút a főszereplőjükkel a benyomásairól és érzéseiről, ebből az interjúból készült el végül a kisfilm narrációja.

 

 

A kisfilmben Vivienne Rickman-Poole többek között arról beszél, hogy szerinte Magyarország egy gyönyörű ország, amely büszke a kultúrájára és a történelmére, és hogy mindenki, akivel találkozott, örömmel osztotta meg vele az élményeit és tudását az országról, és azt érezte: nagyon szívesen látják itt. Külön kiemelte a Balatont is, azt mondta róla: a tó színei elképesztőek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek